08 تیر 1403
logo

مرکز تحقیقات بیماری های غیر واگیر

دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

تاریخچه و معرفی مرکز

 

 

 

مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران (NCDRC) در سال 1391 به استناد رای صادره در دویست و بیستمین جلسه شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی، با هدف تولید و جمع آوری شواهد موردنیاز برای سیاست گذاری موثر و عادلانه در حوزه سلامت در سطح ملی و بین المللی تاسیس گردید.

تغییرات سریع و بی وقفه در ترکیب جمعیتی و توزیع بیماری ها، نظام های سلامت در دنیا و مراکز تحقیقاتی بین المللی و ملی را با چالش های جدیدی مواجه ساخته است. نظام های سلامت با رسالت ارتقای میانگین و توزیع سطح سلامت باید دارای ویژگی هایی باشند از قبیل: پاسخگویی سریع به نیازهای فنی و غیرفنی و در نتیجه، کاهش سهم مردم در هزینه های سلامت، تمرکز ویژه بر دسترسی عادلانه، عدالت در بهره­ مندی از خدمات سلامت، دریافت خدمات با کیفیت سلامت و کارآیی تخصصی و فنی قابل قبول. علاوه بر آن، استفاده از مداخلات مؤثر و کم  هزینه، شانس بهره  مندی آحاد جامعه را از خدمات سلامت با کیفیت، به گونه­ ای عادلانه فراهم می سازد.

 بدین منظور، مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر با اهداف زیر پایه ریزی شده و استقرار یافته است:

  • سنجش سلامت

  • ارزیابی عملکرد نظام سلامت

  • بیشینه سازی تأثیر مداخلات در جمعیت های ساکن در کشور و منطقه

لازم به ذکر است که هدف مرکز تحقیقات بیماری­ های غیرواگیر، مطالعه ناهمگنی(Heterogeneity) نه فقط در سطح افراد، بلکه در سطح جمعیت هاست. چرا که اینگونه مطالعات، شواهد قابل قبول تری را برای مداخلات در سطح جمعیت فراهم می آورد. مداخلاتی که می تواند مستقیماً مورد استفاده ی سیاستگذار قرار گیرد.

در این راستا این مرکز از تکنولوژی روز دنیا و فرآیندهای کاملا دیجیتال در زمینه فناوری اطلاعات، بیوتکنولوژی و نانوبیوتکنولوژی استفاده می نماید و با کارشناسان متخصص و اعضای هیئت علمی در زمینه های مختلف مانند فارماکولوژی، اپیدمولوژی، آمار و غیره همکاری دارد. در حال حاضر بیش از 50 عضو هیئت علمی از کشورهای مختلف با این مرکز همکاری دارند و هرساله بیش از 10 دانشجوی دکتری حرفه ای و کارشناسی ارشد در رشته های مختلف پس از انجام و گذراندن طرح های تحقیقاتی در این مرکز فارغ التحصیل می شوند

پس از گذشت 9 سال از تاسیس مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر، این مرکز توانسته برای 5 سال متوالی، در بین مراکز تحقیقات بالینی کشور، رتبه نخست در جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی را کسب نماید.